Selecteer uw taal:
 
 
JANSEN TECHNOLOGY GROUP

Brandweer

In nauwe samenwerken met Veiligheidsregio Zeeland heeft Jansen Tholen B.V. onlangs aluminiumdeuren, inclusief deurpost ontwikkeld om een warme- en een koude deurprocedure te oefenen. Met deze lichte en duurzame oplossing kunnen de verschillende brandweerposten verspreid over de provincie oefenen op het eigen terrein.

Sinds de uitrol van de ploegbijscholing van het IFV in 2010 is de veiligheidsregio zeeland bezig geweest om een kwaliteit slag te maken, waar de deurprocedure en brandgaskoeling onderdeel van is. Om beter en duurzamer te kunnen oefenen werd Jansen Tholen B.V. benaderd om samen te zoeken naar de best passende oplossing. De huidige, houten deuren en kozijnen waren minder goed geschikt omdat het na enkele trainingen problemen gaf met uitzettingen. De oplossing werd gevonden in een aluminiumversie van zowel de deur als het kozijn. Door het aluminium materiaal is de deur gemakkelijk te verplaatsen en kan goed aangesloten worden op een rookmachine die door diverse sleufgaten in de sponning op verschillende plaatsen uit het kozijn geperst. Door deze duurzame, gebruiksvriendelijke aluminiumdeuren heeft Jansen Tholen B.V. een duurzame oplossing kunnen bieden aan de Veiligheidsregio Zeeland waarmee een realistische oefenscenario kan worden neergezet.

Verder is Jansen Tholen B.V. voor vele korpsen de juiste partner in het uitdenken van innovatieve oplossingen, reparaties en besturingstechnische problemen. Een goed voorbeeld hiervan is de door ons gebouwde besturingskasten voor de telemetrische toepassingen. Daarnaast heeft Jansen Tholen B.V. onlangs een aantal bakken ontwikkelt waarmee een backdraft, flashover of gasexplosie kan worden gesimuleerd.

Lees hier het artikel over onze branddeuren in Brand&Brandweer:

redactioneel stuk brand & brandweer