Selecteer uw taal:
 
 
JANSEN TECHNOLOGY GROUP

MKB Innovatie top 100

28 augustus 2015

Nederland zit barstensvol innovatieve midden- en kleinbedrijven, ook al zijn de researchinvesteringen daarvoor de laatste jaren aanzienlijk teruggelopen. Dat blijkt uit de MKB Innovatie Top 100 die donderdagmiddag werd bekendgemaakt.

De lijst met meest vernieuwende ondernemingen werd voor het tiende jaar op rij bekendgemaakt door de Kamer van Koophandel.

Met uitzicht op het IJ in Amsterdam, waar de tall-ships van Sail te bewonderen zijn,  werd gememoreerd aan de durf die de Nederlandse handelsvloot in vroegere eeuwen al toonde. Uit de enorme diversiteit van de innovatielijst blijkt dat het anno 2015 nog steeds niet aan exploratiezucht ontbreekt bij ondernemers.

Op 1 oktober wordt de definitieve ranglijst bekendgemaakt tijdens de landelijke Dag van de Innovatie van de KvK.

Van de 100 namen die nu bekend zijn gemaakt, staan technologische blikvangers als Bird Control Group, dat vogels verjaagt met lasers, LuXexcel, met hun productietechniek van optische lenzen met een 3D-printer, en Media Distillery, dat live-radio en -tv realtime doorzoekbaar maakt.

Een totaal nieuwe insteek met vertrouwde producten is terug te zien bij bedrijven als Moyee, dat de gehele productieketen van koffiebonen eerlijker inricht, MosquitNo, dat allerlei cosmeticaproducten voorziet van bescherming tegen de zon en tegen muggen.

Tussen de bedrijven die met een compleet nieuw product een voor hun compleet nieuwe markt zijn gaan betreden valt Kip Care op, de nieuwe zorgdivisie van Kip Caravans.

De presentatie van de lijst vond plaats tijdens Blue Ocean Day, waar verder werd ingegaan op deze strategie die erop gericht is om als onderneming zelf totaal nieuwe markten te creëren.

Ook Jansen Tholen staat dit jaar in de MKB top 100 met de innovatieve Mosselzaadinstallatie.

(Bron: Telegraaf.nl)

De volledige MKB top 100 kunt u hier vinden

 


« Terug naar nieuwsoverzicht